Bathroom Safety antislip Bulgaria
Bathroom Safety antislip Bulgaria
Статии и медии

Банята – защитена срещу подхлъзване

Банята е едно от най-използваните и едновременно с това най-опасни помещения в дома.

Тук рисковете са не един или два – като започнем от подхлъзване и стигнем до инцидентно наводняване на цялото жилище, докато детето си играе с крана на чешмата.

Банята, която ще се ползва от нас и от детето ни, независимо дали тя ще е обща или ще бъде само за него, трябва да бъде от една страна, функционална и удобна – пълна със забавление и едновременно с това трябва да е безопасна. Наша задача е да направим всичко по силите си, за да сведем рисковете до минимум, и то превантивно. Ние възрастните разбираме опасността от подхлъзването и въпреки това не можем да се предпазим, а какво остава за малките ни човечета, които искат да играят и лудуват, без да разбират рисковете от това и нуждата от обезопасяване.

Колкото по-често децата могат да се справят сами с дейностите в банята, толкова повече те ще я усещат като свое собствено място в жилището. А за целта е необходимо предварително да сме обезопасили помещението срещу колкото се може повече рискове. Така децата ще могат да се справят с все повече неща сами и няма да има нужда да тичаме до банята през 10 минути.

Банята е най-мокрото помещение в дома и затова една от основните мерки за безопасност трябва да бъде свързана с предпазването от подхлъзване и падане. За целта до скоро се приемаха за подходящи стандартните винилови постелки за баня, които не се плъзгат върху подовата настилка. Те от своя страна обаче имат свойството бързо да се изхабяват и зацапват и по този начин се превръщат в среда за развитие на бактерии.

От скоро се предлага и ново за страната ни решение срещу подхлъзване по мокри повърхности, а именно AntiSLIP system®

AntiSLIP system®  е продуктова система, която е изпитана по отношение на нейната ефективност, безопасността и въздействието върху здравето, както от практиката по света, така и от независими институции за изпитване (TNO, Notox, Säurefliesner-Vereinigung т.н.)

Продуктовата система е изключителна, в което лично сме се убедили, а и все повече фирми и организации имат тази възможност.

Антислип системата съчетава всички позитиви на предлаганите до момента сходни продукти, като превръща техните недостатъци в свои преимущества – невидим, лесен за полагане продукт, дългосрочен – над 5 години, антибактериален.

Коментирай

Click here to post a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

header-banner-herald

Pin It on Pinterest

Share This