Статии и медии

Как да се предпазим от Подхлъзването?

Как да се предпазим от Подхлъзването?

Подхлъзването и падането може да звучат тривиално, но понякога те могат да имат сериозни последици, причиняващи тежки наранявания като счупване на костите, мозъчно сътресение и дори инвалидизиране и смърт. Те са най-честата причина за получаването на сериозни наранявания и респективно за отсъствие от работното място.

Данните, изнесени от държавите членки и систематизирани от  Европейската агенция за безопасност и здраве при работа, показват, че най-често срещаните видове травми са в резултат на подхлъзването и падането и включват някаква форма на счупване на костите.

Проучванията показват, че този тип счупвания са три пъти повече от подобни в резултат на пътни инциденти. Смъртните случаи като брой са на втора позиция след пътните катастрофи. Преките и косвените загуби в рамките на Европейския съюз надхвърлят няколко милиарда евро.

Всички възрастови групи са уязвими, но най-застрашени са невръстните деца и по-възрастните хора. Всъщност, 80% от тези, които получават нараняване с фатални последици, са на възраст над 65 години.

Именно за това  се вземат специални мерки и се разработват програми, които да ограничат риска от подхлъзването. Редица европейски държави са въвели конкретни законово определени ангажименти за фирми и институции по осигуряването на безопасността на клиенти и служители.

През последните години, делът на травмите в резултат на подхлъзвания са се увеличили, както по отношение на честотата, така и по отношение на размера на паричното обезщетение. Собствениците на фирми, сгради, магазини, изпълнителите по почистването, отговорниците по поддръжката, дори и доставчиците, могат да бъдат подведени под отговорност и често това се случва. В резултат на това оценката на риска от страна на застрахователите се затруднява, а премията нараства.

Каква е алтернативата?

Вече съществува нов продукт на вътрешният ни пазар, който може да заинтригува всяка една компания и отделен индивид. Продуктът се нарича AntiSLIP system®. Това е продукт, който е перфектното решение срещу подхлъзване по мокри, хлъзгави повърхности. Зад него стои една от големите европейски компании, директен производител.

Правата за разпространение на територията на България, Румъния и Унгария се притежават от компанията „България Тръст Енд Инвест”.

В следващите редове с любезното съдействие на „България Тръст Енд Инвест” са очертани някои процедури, които е препоръчително да се спазват, за да се защитите лично, вашата компания и хората, които използват помещенията Ви.

Процедури:

  1. Изберете продукти с доказани характеристики от водещи производители. Тези компании имат собствени изследователски центрове, държат на качеството на продукта си и потвърждават антислип ефекта чрез изпитания в независими лаборатории.
  2. Изберете вашия доставчик/изпълнител внимателно. Проучете го предварително, и то не само чрез изнесената фирмена информация, а чрез клиентите на услугата/продукта.
  3. Важен момент е да се уверите, че компанията, която избирате, разполага с необходимото ноу-хау, ресурси и ангажимент да направи резервна апликация в случай на проблем.
  4. Задължително е да Ви осигуряват последваща поддръжка както чрез почистващи препарати, така и чрез съвети, дори и с отношение.
  5. Поддържайте чисти повърхностите.
  6. Поставете предупреждение за възможна опасност от мокри или опасни повърхности. Винаги поставяйте знаци, когато се извършва някаква почистваща дейност.
  7. Използвайте добри практики. Когато е възможно, извършвайте профилактика на повърхностите – удачно е, когато трафикът е най-малък. Никога не оставяйте без надзор, оборудване и химикали, ако сградата/офиса е отворен/а.
  8. Потърсете удачни за Вас решения. Проучете опита на фирми от други държави.
  9. Не подценявайте подхлъзването. Проявете разум и отношение от гледна точка на превантивните действия. Застрахователните компании може и да изплатят обезщетението, но здравето никой не може да го върне.

Ако сте се заинтересували от възможността да направите  качествен избор, ако правилно възприемате AntiSLIP system® като инвестицията, която правите за години напред, можете да погледнете практически на нещата и да ни се обадите.

Изборът е Ваш!

Коментирай

Click here to post a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

header-banner-herald

Pin It on Pinterest

Share This