Нанасяне на Антислип систем®

Антислип систем® се нанася бързо и лесно чрез 3-стъпкова система. Обработената повърхност  може да се използва веднага

“Преди прилагането на системата винаги е препоръчително да се третира малка площ за проучване и определяне на ефекта на приплъзването и ефекта, който системата ще има върху външния вид на конкретната област”

Стъпка 1. Подготовка на повърхността
1. Старателно вакуумираме и/или почистваме пода, за да се премахнат всички наслоени повърхностни замърсявания.
2. За повърхности, които са силно замърсени (мазнина и стари наслоявания) предварително почистваме пода със силен обезмаслител и топла вода.

Антислип систем® се състои от 2 компонента, които работят само заедно и в последователността, която ще Ви опишем. Продукта  в жълт цвят се използва в стъпка 1 и в стъпка 3 и затова го обозначаваме като “антислип Стъпка 1 / 3” Продукта в оранжев цвят е основният продукт и се обозначава като “антислип Стъпка 2”

3. Миксираме антислип Стъпка 1 / 3 с топла вода в чист пластмасов съд или кофа. Съотношението трябва да бъде 2:1. (2 части топла вода и 1 част антислип Стъпка 1 / 3)
4. Така миксираният препарат антислип Стъпка 1 / 3 може да се приложи ръчно, чрез подова четка и/или машинно и последващо почистен.
5. Цялата обработена площ трябва да бъде старателно изплакната с топла (дори гореща) вода и цялото количество антислип Стъпка 1 / 3, заедно с останалата вода трябва да се отстрани от повърхността.
Повърхността трябва да се подсуши и да е напълно суха преди следващият етап.

Стъпка 2. Прилагане на Антислип систем®
6. При по-големи повърхности продукта може да бъде поставен в голям, чист пластмасов съд /леген/кофа.
7. Антислип Стъпка 2, следва да се нанесе във вид на тънък повърхностен филм, като стремежа е да не се наводни повърхността или да се образуват малки локвички от препарата, но не трябва да остават непокрити места. Препоръчително покритие 18 – 22м2 за литър.
Метал и стъкло
Трябва да се внимава при прилагане на антислип системата да не се замърсят за дълго време метални повърхности (алуминиеви, плочи от неръждаема стомана, кухненско оборудване или хром). Желателно е да се избягва контакт със стъкло. Ако има някакъв риск всички повърхности трябва да бъдат адекватно покрити и защитени.
8. След като антислип Стъпка 2 е приложена, повърхността трябва да се поддържа влажна за времето, посочено по-долу. Ако е необходимо може да се ползва подходящ моп или домакинска гъба, за да се разнася равномерно препарата и да не се позволява да изсъхва върху повърхността (Също следете за малки разливи / капки върху повърхността, които ако не се третират веднага, след като изсъхне може да направи светло петно).

  • Каменни плочки – време на реакцията – 0,5 – 1,5 минути;
  • Керамични (минерални) плочки – време за реакция – 0,5-1 минути;
  • Мозаечни (гранитни) повърхности – време за реакция 1-3 минути;
  • Бетонни повърхности – време за реакция 1- 5 минути;

Важно: Антислип Стъпка 2 не трябва да се оставя да изсъхне на повърхността.

Имайте предвид, че времената са приблизителни и могат да варират в зависимост от повърхността и плътността й, но нормално реакцията е налице след 30-та секунда. Винаги първо тествайте, особено върху черни или силно полирани повърхности.
9. За да определите дали препарата вече работи изпробвайте третирания участък и се опитайте да плъзнете единия крак по повърхността. Трябва да почувствате сериозно повърхностно съпротивление Движете се в обратна посока третирайки повърхността. Ако препарата не реагира съобразно посочените по-горе времена, което е малко вероятно да се случи, оставете за по-дълго време и тествайте отново.

Стъпка 3. Неутрализация и завършването на апликацията.
10. След като е установено действието на антислип Стъпка 2, следва да се приложи антислип Стъпка 1/3 разреден отново в същото съотношение 2:1. (2 части вода към 1 част препарат Антислип Стъпка 1/3) директно върху все още влажната с антислип систем, стъпка 2 , повърхност.
Антислип Стъпка 1/3 трябва да се остави на повърхността най-малко за 2 минути, за да неутрализира реакцията, както и да се стабилизира процеса.
11. Накрая старателно се изплаква и изтърква повърхността до пълното премахване на всички следи от антислип системата.

МОЖЕТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ ВЕДНАГА!

 
header-banner-herald

Pin It on Pinterest

Share This