Антислип - други решения

Плочи от фибростъкло

Плочи от фибростъкло

12 години гаранция за всички продукти от Grit серията.

GRiT plates

Предлагат се в различни цветове.
Плочите са стандартно от по 1 линеен метър на 30 см ширина и дебелина 3 мм. GRiT plates са практически неразрушими, напълно нечупливи и издържат на екстремни климатични условия, което позволява да се използват по мостове, рампи, хлъзгави пътни настилки, работни платформи, неравни повърхности и т.н. Предимство е че могат да се поръчат по размер на клиента, както и да бъдат изрязвани от самият клиент.

GRiT Nosings

Стандартни ръбове на стъпала с размер  1000x50x50x3mm.
Възможни са други размери при поискване.
Антислип ръбовете гарантират липсата на занасяне и приплъзване и цялостна защита на стъпалата на хоризонтално и вертикално ниво. Антислип ръбовете са на разположение в жълто, черно или сиво

Antislip GRiT step covers

Покритието е налично на метър с дебелина 3 мм и е на практика също неразрушим материал, който има и пожароустойчива версия.
Той може да бъда използван по мостове, рампи, хлъзгави пътни настилки, работни платформи, неравни повърхности и т.н.

 

 

Често задавани въпроси

Този раздел има за цел да отговори на най-често задаваните въпроси, които получаваме за нашите продукти.
Моля, използвайте този раздел и отделните страници на продукта, за да научите повече за нашите предложения.
Ако не можете да намерите отговор на вашия конкретен въпрос, моля прочетете нашите често задавани въпроси точка по точка и ако е необходимо, моля не се колебайте да се свържете с нас директно.

Пълна информация как да се свържете с нас може да  намерите на контактната страница.

Въпрос:  Какво означава понятието “GRP” ?
Отговор: Стъклопласт или стъкло подсилено с полиестер – просто Фибростъкло.

Въпрос: Какво е това?
Отговор:  Това е композитен материал- т.е. имаме смесване на материали, които, когато се съберат при подходящи условия, образуват изключително здрав, лек, издръжлив материал с безброй приложения.

Въпрос:  Като например?
Отговор: Произвеждано чрез формоване или на плоски листа традиционно се използва в превозните средства като (от състезателни коли до камиони), кораби, сгради, резервоари, панели и други. В последно време започна прилагането му и в  тунели, разположени в морето съоръжения, космическите изследвания, отбраната, подземни железници, влакове, места където превъзхожда конвенционалните материали като метал и дървен материал.

Въпрос: По какъв начин?
Отговор: GRP  е изключително здрав на пробив, корозия, гниене, развитие на бактерии и е с високоустойчив на натоварвания, като е няколко пъти по-здрав от обикновената стомана.

Въпрос: Какво прави GRP с такива качества?
Отговор: Помислете за стоманобетон – пръти стомана положени в мокра смес, които в процеса на изсушаване значително увеличават силата и издръжливостта си. Сега си представете милиони малки пръчки фибростъкло, по-тънки от човешки косъм, положение в лепкава течност – обикновено полиестерна смола – която се превръща в твърд ламинат. Без пръчките фибростъкло едно силово въздействие ще разбие този ламинат.Обратно, наличието на пръчките от фибростъкло абсорбира енергията на силовото въздействие  и продуктът става удароустойчив.

Въпрос: Може ли GRP да се термоформова?
Отговор: Нормално не – смолите, използвани за GRP са термореактивни (т.е. продуктовата форма се определя, в процеса на сушене) в сравнение с термопластични смоли, които могат да бъде променяни чрез топлина.
Следователно, това определя и пожароустойчивите качества на GRP – не ще се стопи, разтапя или формира капки.

Въпрос: Издържа ли GRP на огън?
Отговор: Някои видове GRP освен че издържат на огън имат характеристики, които предизвикват пламъка самостоятелно да загасне в рамките на определен период от време, ако  източник на огън се отстрани. Смолите на основата на фенол формалдехид се подобриха през последните 25 години, за да предоставят най-доброто съотношение пожароустойчивост, димоотделяне и  токсични емисии.

Въпрос: Какви са икономиите на разходи от GRP, ако има такива?
Отговор: Зависи от това, което сравнявате. Например, за производство от стомана може да се наложи заваряване, механична обработка, монтаж и т.н. , докато при GRP може да се направят и използват готови форми, които дават точна повторение. Стъклата, които непрестанно се чупят може да се заменият с полупрозрачни GRP, която ще се изплати бързо и най-вероятно е по-безопасно. GRP облицовката е свързана с различни основни материали за производство на изолационни панели, които са щадящи  околната среда, както и намаляват сметките заотопление. Може би най-големи икономии от всички възможни приложения могат да се постигнат с използването на висококачествени, противопожарни феноли в сравнение с евентуалните разходите от пожари по отношение на собствеността и човешкото нещастие.

Коментирай

Click here to post a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

header-banner-herald

Pin It on Pinterest

Share This