Антислип систем ®

Важни факти за подхлъзването!

Важни факти за подхлъзването
Важни факти за подхлъзването

Някои изключително важни факти, които трябва да се знаят от всички за ПОДХЛЪЗВАНЕТО!

Подхлъзването и падането може да звучат тривиално, но понякога те могат да имат сериозни последици, причиняващи тежки наранявания като счупване на костите, мозъчно сътресение и дори инвалидизиране и смърт.

Те са най-честата причина за получаването на сериозни наранявания и респективно за отсъствие от работното място.
Данните, изнесени от Държавите членки и систематизирани от Европейската агенция за безопасност и здраве при работа, показват, че най-често срещаните видове травми са в резултат на подхлъзването и падането и включват някаква форма на счупване на костите.
Проучванията показват, че този тип счупвания са три пъти повече от подобни в резултат на пътни инциденти. Смъртните случаи, като брой, са на втора позиция след пътните катастрофи. Преките и косвените загуби в рамките на Европейския съюз надхвърлят няколко милиарда евро.
По аналогичен начин стоят нещата и в САЩ.
Най-често срещаната причина за търсене на спешна медицинска помощ е падането в резултат на подхлъзване. Над 25 000 наранявания изискват болнични грижи всеки ден.
В резултат на подобни инциденти около 1200 американци умират всяка година – средно по една смърт на всеки седем часа. Финансовите измерения надхвърлят 400 000 щатски долара на ден, като компенсация на работниците и загуба на производителност.
Всички възрастови групи са уязвими, но най-застрашени са невръстните деца и по-възрастните хора. Всъщност, 80% от тези, които получават нараняване с фатални последици, са на възраст над 65 години.

 

Коментирай

Click here to post a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

header-banner-herald

Pin It on Pinterest

Share This